2023.12.12., kedd - Gabriella
Győr: 1o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Ejj Róka Koma! Vigyázz magadra! - róka járja Győrújbarátot

frisshirek.hu | 2022. szeptember 22. - 10:02
Ejj Róka Koma! Vigyázz magadra! - róka járja Győrújbarátot
Kifejezetten nagy méretű róka látogatja Győrújbarát baromfi udvarait.

Egy nagy, bundás róka tartja rettegésben a Győrújbaráton a baromfiudvart - olvasható a kisalföld oldalán. Győrben is többször volt vendég rókona az utóbbi időben, de a helyiek szerint ez egy különlegesen nagy, vizsla méretű példány, ami gond nélkül ugrik át 120 cm magas kerítésen. A vadász szerint, mivel olyan szemtelen, hogy már nappal is látták lakott területen, így vélhetően a környéken nőhetett fel. Szívélyes látogatását már 14 tyúk bánta. Belterületen nem vadászhatják és csapdát sem helyezhetnek ki ellene, így gyakorlatilag védve van a furfangos jószág.

Ugyan csak a vadász az ellenségük, de még nekik is nagy kárt okoznak, hiszen nem csak a tyúkokat, de a földön fészkelő madarakat, nyulakat, fácánokat is megtámadnak, ha a kedvük úgy tartja. Felmerült, hogy mivel kivételesen nagynak ítélték meg a méretét – a vadász szerint csak a bundája miatt - nem sakállal van e dolguk a helyieknek? De a szakember kizártnak tartja, mint ahogy azt a felvetését is, hogy a róka veszett lenne, azért ilyen „bátor”.

Évek óta nem volt veszett példány a környéken, így nagy valószínűséggel csak egy éppen „fészekből” kiesett fiatal példányról lehet szó, aki keresi az új lakóhelyét…

Reméljük nem kedvelte meg túlzottan a tyúkhússal gazdag környéket.


Fotó : pixabay