2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Egy jeggyel ingyen utazhat ma a megyében

frisshirek.hu, 2022. szeptember 22. - 09:20
Egy jeggyel ingyen utazhat ma a megyében
Az „autómentes” rendezvénysorozatba Győr is beszállt, és különböző programokkal várja a helyieket, és természetesen a környékbelieket is!

Már reggel a Dunakapu tér bringás reggelivel nyit, és amint a reggelinek vége, a 9 órától a kilátogatók különböző sportokat próbálhatnak ki, úgy mint kosárlabda, futball, asztalitenisz, tenisz, szárazevezés, mindezt neves győri sportegyesületetek közreműködésével.

Ezzel párhuzamosan természetesen lesznek egészség megőrző programok is, és a rendőrség is részt vesz a rendezvényen, hiszen balesetmegelőzési vetélkedőt is szerveznek. Meghívást kaptak a város általános iskolái is, így a tanulók óránkénti cserében vehetnek részt a programsorozaton.

Eközben Malasits Zsolt festőművész mini tárlattal, és interaktív festészeti órával várja az érdeklődő gyermekeket, és a Rollerek és ebike-ok működését is kipróbálhatják szakemberek felügyelete mellett. Lehet menni sétahajókázni, és ezen a napon, díjmentesen lehet vinni biciklinket lopásellenes megjelölésre, ami nagyon népszerű lett az elmúlt években.

14 órakor "Kerékpár szépségverseny" lesz, és a Dunakapu – térről séta indul a Püspök erődbe is. A programok Ipartörténeti sétával zárulnak.

Nem mellesleg Győrben a Mobilitási hét zajlik, így már számos programon vannak túl a résztvevők.