2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Győr: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Kövér László még mindig betart Hadházynak

frisshirek.hu | 2022. szeptember 21. - 18:15
Kövér László még mindig betart Hadházynak
Miután a Jobbik frakciójában személyi cserék történtek, az új képviselők eskütételét Kövér László házelnök jövő hétfőn engedélyezte. A Momentum azonnal jelezte, hogy ezen az alkalmon Hadházy Ákos is letehetné az esküt.

„Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője jövő héten leteheti az esküt, azonban amikor a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett, hogy Hadházy Ákos, Zugló egyéniben megválasztott képviselője mikor teheti ezt meg, Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn – érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról” – erről Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője számolt be a Facebook oldalán.

Az ülésen a Momentum volt az egyetlen párt, amely határozottan kiállt amellett, hogy Hadházy Ákos minél hamarabb letehesse az esküt és élhessen képviselői jogosultságaival.

Gelencsér Ferenc kiemelte, hogy ezzel Kövér durván korlátozza Hadházy jogait és hogy a Momentum kiáll Hadházy és az őt megválasztó zuglóiak mellet.