2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Sopronban a "Sörmester "pazarolja a vizet a szökőkútban? Kövessük a víz útját Simon Zoltánnal a Facebookon is.

frisshirek.hu, 2022. szeptember 20. - 17:39
Sopronban a "Sörmester "pazarolja a vizet a szökőkútban? Kövessük a víz útját Simon Zoltánnal a Facebookon is.
Minden csepp víz számít, vagy folyhat tovább pazarlás a szökőkútban, ez a kérdés most Sopronban a Sörmester háza táján.

Demokratikus Koalíció Gy-M-S megye 4. választókörzetének elnöke, Sopron városának önkormányzati képviselője, Simon Zoltán érdekes hírt tett közzé a közösségi oldalán, amiről aztán olvasói fotót is kaptunk.

A téma egy szökőkút Sopronban, ivókút funkcióval az Ógabona téren. „A sörmester! „ Egyébként egy ötletes, mutatós darabról beszélünk, ám a kivitelezők nem gondoltak egy igen lényeges dologra. Mégpedig arra, hogy talán nem hagyományos vízcsappal kellett volna ellátni…

A helyiek észrevételei és beszámolói szerint, a feledékeny emberek és főleg hétvégente az éjszakai bulizók által gyakran nyitva maradó csap, csak úgy ontja magából a drága ivóvizet.  Ha a tartály megtelik, vagy a csatornába, vagy egész egyszerűen az utcára, - azaz a semmibe folyik.

Erre a problémára hívta fel ismét Simon Zoltán képviselő a városvezetés figyelmét - ugyanis nem ez volt az első postja a témában, egyelőre kevés sikerrel, pedig talán nem rakétatervezés nyomógombosra cserélni a mostani elrontott koncepciót.

Ám a víz csak folyik, a tartály telik, az utca pedig úszik….Hiába! Úgy tűnik Sopronnak fut a szekér! Afrikában meg szomjaznak...

Forrás: https://www.facebook.com/simonzoltansopron/videos/768943344357970/

Kép: Töreki Tibor