2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Folytatódik a Magyar Falu Program - mondta Szigetcsépen a kormánybiztos

frisshirek.hu, 2022. szeptember 20. - 12:17
Folytatódik a Magyar Falu Program - mondta Szigetcsépen a kormánybiztos
Folytatódik a Magyar Falu Program. Szigetcsép most majdnem 60 millió forintot kapott a Magyar Falu Programon keresztül. Bóna Zoltán kiemelte, hogy bőven van még teendő a térségben.

'Folytatódik a Magyar Falu Program https://magyarfaluprogram.hu, jelentős források állnak rendelkezésre" - idézte az MTI Gyopáros Alpárt a Szigetcsépen tartott átadó ünnepélyről. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a településen most elkészült számos fejlesztés a Magyar Falu program támogatásával valósult meg. Bóna Zoltán, a térség országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében összegezte, miket is adtak most át:

  • új, korszerű, passzívháznak számító orvosi rendelő, melyben a védőnői szolgálat és egy fiókgyógyszertár is működik,
  • megújult a Kültelek utca,
  • új urnafal a temetőben,
  • új kisteherautó kapott a falu.

Gyopáros Alpár beszédében visszatekintett a Magyar falu programra, amelyet Orbán Viktor 2018-ban hirdetett meg. Olyan életminőséget akartak kínálni a kistelepülésen élőknek, ami arra ösztönzi őket, különösen a fiatalokat, hogy maradjanak helyben. A falvakból elköltözők többi között ugyanis azt említették, hogy nem megfelelő az egészségügyi ellátás, az óvodai körülmények, illetve az utak, járdák állapota. Ezért olyan sokrétűek a Magyar Falu Program támogatási céljai - részletezte a kormánybiztos.

Maguk a falvak mondják meg, hogy milyen támogatási célokra van szükségük, és természetesen a mi munkánkat ilyen irányba szeretnénk folytatni

- nyilatkozta a politikus.

Bóna Zoltán országgyűlési képviselő el volt ragadtatva Szigetcsép fejlődésétől. Azt mondta, hogy "csodák történnek" a településen, amely egy valódi összefogásnak köszönhető. De nem állnak meg, hiszen a közlekedésben, az oktatási-nevelési infrastruktúrában, az agglomerációban, Szigetszentmiklóson, a Csepel-sziget északi részén bőven van tennivaló - idézte a politikust az MTI.

A település polgármestere, Tóthné Kriszt Judit, elmondta, hogy az új orvosi rendelő megépüléséhez a Magyar falu programból 30 millió forintot nyertek, amelyhez 190 millió önerőt tettek hozzá. A többi beruházáshoz összesen még több mint 26 millió forintot kaptak a kormánytól.

A kép forrása: Bóna Zoltán Facebook-oldala