2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Lakossági tiltakozás Győrben, félnek az Ipari Park bővítésétől

frisshirek.hu | 2022. szeptember 20. - 07:32
Lakossági tiltakozás Győrben, félnek az  Ipari Park bővítésétől
Lezajlott az Ipari Park elleni tüntetés Győrben.
Több száz ember gyűlt össze Győrben, a városháza előtt, az Ipari Park Győrszentivánt érintő terjeszkedése ellen - derült ki az Úgy tudjuk oldaláról. Transzparensek, traktorok, családok gyerekkel. Így nézett ki a körkép, tehát meglehetősen komolyan vették a „feladatot”.
 
Kép: Szívügyünk Szentiván Facebook oldala
Az emberek tarthatatlannak tartják többek között a polgármester, az önkormányzat, és a Kormányhivatal kommunikációját is az ügyben.
Ám az igazi apropója a tüntetésnek az volt, hogy kiderült:
„Dézsi Csaba András polgármester már el is rendelte az érintett földek kisajátítását, jóval a lakossági egyeztetés előtt – erről hozott döntéseit a keddi közgyűlésen szentesíthetik a képviselők.”
A Győriek attól félnek, hogy esetlegesen akkumulátorgyárat is építenének Győrszentiván közvetlen közelében. De azt a városvezetés nem erősítette meg, és nem is cáfolta meg, hogy akkumulátorgyárról egyáltalán tárgyalnának.  A győri közgyűlés azonban kedden szavazta meg, hogy szükség esetén kisajátíthatnak 400 hektárnyi mezőgazdasági földet, amivel az ipari parkot bővítenék. A területet át is minősítenék, hogy ott akár veszélyes ipari létesítmények is épülhessenek. 
A tüntetők arra kérik a városvezetést, hogy ezt ne szavazzák meg. Minden infó szerint különösen veszélyes és zavaró ipari részt vinnének oda, de az önkormányzatnál ezt tagadják, és azt állítják nem is tudják, mi épülne ott. Valóban hihető. Vagy talán mégsem? A kérdés már csak az, hogy vajon lesz értelme a tüntetésnek?
Kép-Forrás:Szívügyünk Szentiván Facebook oldala