2023.01.27., péntek - Angelika
Győr: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Politikai celebkörkép következő versenyzője: Gyopáros Alpár

frisshirek.hu, 2022. szeptember 19. - 16:27
Politikai celebkörkép következő versenyzője: Gyopáros Alpár
Ma már a politikusok a "híres" vendégek. Régen ez nem így volt...

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Úgy tűnik az emberek töretlenül ünnepelnek – bár az némileg kérdés, hogy mit? A falvak, főleg a Rábaközben, minden hétvégén falunapok, családi napok, főzőversenyek helyszínei. Vigad a magyar! Amíg be nem áll a tél…. – mondják a rossz nyelvek, de persze kell a szórakozás is a nép számára, nem lehet mindig csak keseregni, és a rosszra gondolni.

És ezeknek a bájos falunapoknak már gyakorlatilag állandó kabalái lettek a politikusok is. Míg régen művészeket, köztiszteletben álló személyeket hívtak vendégnek, ma már őket övezi rajongás. Ilyen Rábaközi állandó vendégceleb Gyopáros Alpár, országgyűlési képviselő is, aki szinte minden rendezvényen ott van. Végigkóstolja a menüsort, betér a helyi kocsmába, kedvesen elbeszélgetve a helyeikkel. Eszmét cserél, megnyugtat, szónokol, sugallja a pozitív energiát nagy mosolyával, és persze ezt gondosan dokumentálja is, amit reklámoz a közösségi oldalán.

Persze mondhatnánk, hogy jogos, hiszen főleg a falu programokon keresztül mennyit adott a községeknek ( ide oda talán túl sokat is, amiből ki tudja ki, és mennyit, hova tett...) de ugye tudjuk, hogy ezt nem a saját pénzéből, sőt! Még csak nem is a fidesz pénzéből tette. Sokkal inkább azok pénzéből, akik ellen óriásplakáton harcoltak, és harcolnak a mai napig. Kissé furcsa, már - már borult, avagy ( pofátlan ) elmére valló cselekedet ez. Mintha egy barátunk a saját, tőlünk kölcsön kért pénzből gyalázna minket.

A kutya nem harap abba a kézbe amiből enni kap... Míg más?

Aztán ahogy a mulatságoknak vége, a sült kolbász, sör, bor, mámora kitisztul hétfő reggel, az emberek egymástól kérdezik különböző közösségi csoportokban arról, hogy mégis, hol tudnak hatósági áras tűzifát venni, mert vagy nem veszik fel a telefont a tüzépek, vagy decemberben érdeklődhetnek... Bizony. A mulatságok hangulata sem tart örökké.

Tudja valaki a pálinka belső fűtő értékét? Lehet, hogy más már nem marad…


Kép: Gyopáros Alpár Facebook – oldala