2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Győr: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Orbán 2006-ban azt kérte az uniós képviselőktől, vonják meg hazánktól az ezermilliárdos támogatást

frisshirek.hu, 2022. szeptember 16. - 19:30
Orbán 2006-ban azt kérte az uniós képviselőktől, vonják meg hazánktól az ezermilliárdos támogatást
Pontosan tizenhat éve azt kérte még ellenzékből Orbán Viktor az EU-s képviselőktől, hogy ne fizessék ki a kormánynak a nekünk elvileg járó óriási pénzeket, mivel itt intézményesített a korrupció, a hamis adatok. Ezért az Európai Unió ne nyújtson segédkezet Magyarországnak. Akkor hogy is van ez a hazaárulás dolog mostanság?

A részletekre Hadházy Ákos, megválasztott képviselő hívta fel a Facebookon. Mivel már akkor is bőven voltak internetes hírportálok, ez mind megjelent, csak a magyar ember eredendően feledékeny.

"Orbán 16 éve még azt kérte az EU-s képviselőktől, hogy ne adjanak pénzt a szerinte korrupt magyar kormánynak." Az internet szó szerint megőrizte a beszédet, az egyik részlet így szól:

"A kommunizmus a saját országaiban évtizedekre intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat. (…) Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak."

Természetesen az akkori kormánypárt reakciója ugyanúgy nem volt igaz, mint ahogyan a megöregedett Orbán által mostanra kiépített propagandagépezet vádjai sem. Az ellenzék nem a pénzek megvonásában érdekelt, hanem abban, hogy az EU addig ne adjon pénzt, amíg pl. nem csatlakozunk az EU Ügyészséghez vagy a közmédiát nem konszenzusos vezető vezeti, vagy a bíróságok függetlensége nem biztosított.

A beszédet érdemes amúgy egy másik gondolata miatt is elolvasni. Arról szól ugyanis, hogy a gaz kormány számára a gazdaság mindennél fontosabb preferencia. Nos, az azóta diktátorrá váló, akkor éppen polgári demokrata Orbán az amerikai trumpistáknak írt okosságaiban kerek-perec kijelenti, hogy a kormányzásnak egyetlen célja a gazdasági növekedés kell, hogy legyen.

Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt, az akkori írást itt tudja elolvasni. 

Fotó: youtube.com