2022.12.04., vasárnap - Barbara, Borbála
Győr: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Ítélet született: garázda futballszurkolókat ítéltek el Zalaegerszegen

Kovács Tamara, 2022. szeptember 15. - 16:34
Ítélet született: garázda futballszurkolókat ítéltek el Zalaegerszegen
A ZTE és a Honvéd fanatikusai között kitört 2019 őszi csetepatéban csaknem negyvenen vettek részt. A 22 vádlott közül ketten a ZTE, míg húszan a Honvéd szurkolói közé tartoztak.

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött azoknak a férfiaknak az ügyében, akik 2019 októberében a ZTE - Honvéd labdarúgó-mérkőzés előtt verekedtek össze.

A megállapított tényállás szerint a Budapest Honvéd FC szurkolói egy zalaegerszegi sörözőben és annak kerthelyiségében tartózkodtak, amikor arra sétált a ZTE FC szurkolók egy csapata. Ezt meglátva a budapesti drukkerek eléjük siettek, majd a két tábor összeverekedett. Az összetűzésben mintegy 40 személy vett részt: ütötték és rúgták egymást. A 22 vádlott közül ketten a ZTE, míg húszan a Honvéd szurkolói közé tartoztak.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a II. rendű vádlott kivételével jogerős büntetővégzést hozott. Ennek értelmében 21 vádlottat bűnösnek talált társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében. 17 esetben 280-180 ezer forint közötti pénzbírságot szabott ki, míg 4 esetben a vádlottakat 2 évre próbára bocsátotta tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője, Dr.Vándor Virág.

Fotó: https://www.facebook.com/ztefc.hu/photos