2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Több intézmény is bezárhat Győrben

frisshirek.hu, 2022. szeptember 13. - 19:38
Több intézmény is bezárhat Győrben
Egyre üresebb Győr erszénye is. Ki fog segíteni rajtuk?

Bár a kormány folyamatosan arról kommunikál, hogy ugyan energiaválság van, de kézben tartják a helyzetet, ez már több helyen megdőlni látszik. Kezdve a megyei iskolától, ahova szombatonként is menni kell a gyerekeknek, azt csicsergik a madarak, hogy napirenden van a Rómer Múzeum, a Magyar Vilmos Uszoda, és a nem is olyan régi Olimpiai Sportpark bezárása is. A kormány kommunikációjával ellentétben az is szóba került már, hogy óvodákat, bölcsődéket is bezárnak - írta meg az ugytudjuk.hu. Olyan bölcsődéket, amikből egyébként is országos hiány van.

A megváltozott rezsi árak kivétel nélkül minden önkormányzatot érintenek, ám a baj a győri részlegen nem most kezdődött. Sikerült eltapsolni a Borkai által felhalmozott tartalékot, és úgy tűnik, a kormány nem igen siet az egyik (volt) leggazdagabb város segítségére.

Megszorításokat eszközöltek már év elején, de úgy fest, ez nem húzta ki a csávából Győrt, csak tovább ürül a zsebük, és ezt nem is tagadja Dézsi Csaba András, aki már a Györkőcfesztiválon is pénzt kért. A gyerekektől.

A kép forrás: pixabay