2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Élettársával és lánytestvéreivel árulta a ,,kristályt" Szegeden

frisshirek.hu, 2022. szeptember 13. - 17:23
Élettársával és lánytestvéreivel árulta a ,,kristályt" Szegeden
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki élettársával és két lánytestvérével árulta a drogot Szegeden.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a vádirat szerint egy bűnszervezet hoztak létre, ami 2021 januárja és májusa között napi szinten értékesített jellemzően kristály néven ismert kábítószert Szegeden. A nyomozás során felderítették és eljárás alá vonták a szervezet beszállítóját, több nagyobb és kisebb vásárlóját, akik közül ketten továbbértékesítették a kábítószert. A szervezet tagjai által terjesztett drog mennyisége meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottak a kábítószer kereskedelemből befolyt pénzt autókba, ingatlanokba, állampapírokba, nyereménybetétekbe fektették és jelentős mennyiségű készpénzt is tartottak maguknál.

A főügyészség 7 vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével vádol, akik közül öten a cselekményt bűnszervezetben követték el. Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekmény elkövetésével vádolt, a vádemeléskor részben letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A kép illusztráció, forrása: Pixabay