2023.12.11., hétfő - Árpád
Győr: 0o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Brutálisan megölte várandós feleségét - 20 évet kapott

frisshirek.hu | 2022. szeptember 12. - 15:06
Brutálisan megölte várandós feleségét - 20 évet kapott
Húsz év fegyházbüntetést kapott a Szegedi Törvényszéktől első fokon hétfőn az a férfi, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét.

A 41 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, első fokon. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában késsel rátámadt, alvó, hét hónapos várandós feleségére. A támadásra felébredő, védekezni próbáló asszonyt két késsel több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban az asszony fejét és felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette és magzatja is elhalt. A gyilkosság alatt a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi ezután lemosta kezéről a vért, felkapta a kislányt, gépkocsiba ültette és az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget. A vádlott paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. A bíróság által meghallgatott szakértők véleménye szerint a férfi gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A vádlott az utolsó szó jogán bocsánatot kért, azt mondta, a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket, nem talál magyarázatot rá. Úgy fogalmazott, tudja, hogy bűnhődnie kell. A bíró az indoklásban kifejtette, hogy a vádlott korlátozott beszámítási képességére tekintettel nem szabott ki a férfira  az ügyészség által indítványozott  életfogytig tartó szabadságvesztést.

Az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett - zárta közleményét a szervezet.

A kép a szerző felvétele.