2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Sopronban a senki földje, senkit sem érdekel

frisshirek.hu, 2022. szeptember 09. - 10:18
Sopronban a senki földje, senkit sem érdekel
Sajnos a soproni városvezetésnek nem telik egy járdaszakasz felújítására. Vajon, ha a helyiek, ha összedobják rá a pénzt, sikerül megcsinálni?!

Még nyáron, a Demokratikus Koalíció Gy-M-S megye 4. választókörzetének elnöke, Simon Zoltán hívta fel a figyelmet egy járdaszakasz nem éppen megfelelő állapotára, miután egy helyi lakos segítséget kért. Azonban ma kaptunk egy képet olvasónktól, minek tanulsága szerint a mai napig nem javították meg.

Azt is tudjuk, hogy miért nem….

Simon Zoltán levelet írt az önkormányzatnak a rossz járdaszakasszal kapcsolatban, de azt a választ kapta, hogy ez nem tartozik hozzájuk, így nem áll módjukban megjavítani. A járda részben a GYSEV Zrt. tulajdona, így lett a soproniak számára a „Senki földje, járdája.”

Így a Batsányi utcai járda tulajdona és a kezelési jog Sopron város és a GYSEV között vitatott, ezért nem kerül felújításra. A járda állapota azóta is romlik, mi több, balesetveszélyes. Az őszi -téli időjárás közeledtével még nagyobb szükség lenne rá, hogy normális úton tudjanak közlekedni a járókelők.

„Sajnos a sok szép és drága beruházás mellet nem telik a városvezetésnek a hétköznapi embereket, gyalogosokat érintő problémák megoldására. Ha véletlenül valakit baleset ér, ki lesz a felelős, ki fizeti a kártérítést?” – tette fel a jogos kérdést egy soproni lakos. Portálunk is foglalkozott már vele, hogy az emberek nem éppen elégedettek a soproni városvezetéssel és ahogy hullanak ki a csontvázak a szekrényből, a népszerűségük nem éppen növekvő tendenciát mutat.

Fotó: Frisshirek.hu