2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A megyébe is jóval kevesebb használt autót hoznak be

frisshirek.hu, 2022. szeptember 08. - 07:09
A megyébe is jóval kevesebb használt autót hoznak be
Szinte minden ágazatot elér a változás, így van ezzel a használt autó piac is. Egyértelműen nem keresnek annyi kocsit manapság az emberek, és ha vesznek is, inkább a dizelesek felé hajlanak.

A győri Vario Autókereskedés tulajdonosa a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy a használt autók behozatala szinte teljesen leállt, nem szállítanak már külföldről. Sok tényezős az ágazat visszaesése, de talán az üzemanyag árakat és a háborút lehet felelőssé tenni a jelentős visszaesésért.

Nincs más választásuk mint a kivárás, ha hoznak is be autót igyekeznek olyat, amire van kereslet, mert sajnos most nem engedhetik meg maguknak, hogy hónapokig, netán évekig a telephelyen álljon egy–egy járgány, derül ki az autókereskedő szavaiból. Igaz, a picai helyzet soktényezős, és a kiszámíthatatlanság jelentős faktorként van jelen. 

A trend azonban egyértelmű; a benzines autók helyett, inkább a dízeles járműveket keresik, noha egyértelmű áremelkedés történt a használt autó piacon is.

Sajnos nincs más választásuk a hazai kereskedőknek sem, mint drágábban eladni a kocsikat, ha már egyszer ők is drágábban tudják csak beszerezni.


Fotó: pixabay