2023.05.29., hétfő - Magdolna
Győr: 23o - 23o
Az ország 19 megyéjében

Mi Hazánk: a kormány kompenzálja a szociális intézmények megnövekedett költségeit

frisshirek.hu, 2022. szeptember 06. - 15:30
Mi Hazánk: a kormány kompenzálja a szociális intézmények megnövekedett költségeit
A Mi hazánk Mozgalom követeli, hogy a kormány kezdjen párbeszédet a szociális szférával és kompenzálja az intézményeknek az energiaárak drasztikus növekedése miatt megugró költségeit - jelentette ki a párt család- és szociális ügyi szakpolitikusa kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ez annál is inkább sürgető, mert a szektorban százezrek dolgoznak, az ellátottak száma pedig meghaladja az egymilliót - közölte Halász Géza.

Vagyis a kormányzati többlettámogatás elmaradása esetén az egyik legnagyobb ellátórendszer működése kerül veszélybe - tette hozzá.

Mint elmondta, hogy az idősotthonok, ápoló-, gondozó-, és lakóotthonok, a fogyatékkal élőket gondozó otthonok, a tanyagondnoki rendszer, illetve a gyermekjóléti intézmények egyaránt kikerültek a rezsicsökkentett körből és az üzemanyag ársapka alól. Ezért a szolgáltatók rezsiköltségei 5-6 szorosára emelkedtek - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a Fidesz a választási kampány során "megvezette az embereket", hiszen a rezsicsökkentés megőrzését ígérte. A rezsi és a üzemanyagok árának emelkedését eredményező intézkedések előtt pedig nem egyeztetett a szociális szektorral, ezért az intézményeket ez teljesen váratlanul érte.

Eközben, a költségvetés tárgyalásakor további 30 milliárd forintot juttatott a titkosszolgálatok számára és saját kommunikációs forrásait 26 milliárd forinttal toldotta meg - sorolta.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk követeli a kormánytól, hogy mérjék fel az energiaköltségek emelkedésének a szociális szektorra gyakorolt hatását és különítsenek el többforrásokat a költségvetésben a működésük biztosítására, az ellátás színvonalának fenntartására - mondta a politikus.

fotó: Halász Géza