2023.01.27., péntek - Angelika
Győr: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

A természet ismét alkotott a soproni Ibolya-tavan

frisshirek.hu, 2022. szeptember 06. - 15:26
A természet ismét alkotott a soproni Ibolya-tavan
Bár látványra nagyon szép és különleges természeti alkotásra ébredtek Sopronban az Ibolya-tó környékén, a horgászok vélhetően kevésbé lelkesek a "szöszök" láttán...

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A soproni horgászok egyik kedvelt halastava, a Jereván lakótelepen található Ibolya-tó. Talán többen úgy ismerik, hogy ez volt az a tó, ahova idén januárban valaki nagy mennyiségű fáradt olajat öntött, ráadásul mindezt telepítés után. Megfeszített munkával akkor mintegy 40 liter olajat távolítottak el a víz felszínéről. Most is munkát adott a tó, ám egy egészen másfajtát…

A nagy szárazságnak köszönhetően a tavat körülvevő nyárfákról hulló pihék beszínezték fehérel a víz tetejét. A helyi horgászok összefogással már próbálták csónakból kötéllel körbekerítve, majd seprűvel, vödrökkel átsegíteni az összegyűlt "szöszt" a lefolyón.

Úgy tűnt sikerült, de mára újra hullott a fákról, így a horgászok nagyon várják az esőt. Bíznak benne, hogy a víz talán elmossa a pihéket, és a vízminőséget is javítja majd.

A kép forrása: Töreki Tibor