2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Vajon miért lesz drágább az utcai parkolás Sopronban? Elmondjuk!

frisshirek.hu, 2022. szeptember 02. - 11:09
Vajon miért lesz drágább az utcai parkolás Sopronban? Elmondjuk!
Minden nap üresen tátong az ötszintes parkolóház, ami 236 autót és 26 motort tudna befogadni. De a helyiek köszönik szépen, nem kérnek belőle.

Tavaly egy igazán impozáns parkolóházat kapott Sopron. Úgy fest azonban, hogy az emberek nem nagyon veszik igénybe. Nem véletlenül, hiszen az utcán való parkolás még mindig olcsóbb volt, mint használni az ötszintes épületet, ami 236 autónak és 26 motorkerékpárnak adott volna otthont nap mint nap. Miközben a beruházás három és fél milliárdot emésztett fel.

A városvezetés vélhetően rájött, hogy a parkolóházban azért nem mennek az emberek, mert nem is olyan messze, az utcán olcsóbban megoldják - írta meg a nalunk.ujszo.com. Emiatt úgy tűnik, lépésekre készülnek, hogy rákényszerítsék a lakosságot a használatra, ugyanis meg akarják növelni a felszíni parkolási díjakat. Az ellenzéki politikusok is próbáltak már utána járni, hogy miért éri meg üzemeltetni – valószínűleg ráfizetéssel, ám amiből egyszer titok vált, az általában úgy is marad.

Példának okáért ott volt a tegnapi, tanévnyitós nap, amikor az egész városban nagy volt a forgalom. Az összes felszíni parkoló megtelt, ám a parkolóház szinte üres volt. Ami nem meglepő, hiszen szegény hányattatott sorsú épület minden napja így telik. Csak vár, és vár, csoda, hogy még tornya nem nőtt…

A kép forrása: Töreki Tibor