2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Folytatásos teleregény Győrben: most éppen Pannon-Víz a neve

frisshirek.hu, 2022. szeptember 02. - 11:20
Folytatásos teleregény Győrben: most éppen Pannon-Víz a neve
Petíciót indítanak a Pannon-Víz államosítása ellen, és arra kérik a lakosságot, hogy minél többen írják alá.

Győr már sajnos arról is híres az utóbbi időben, hogy elindulnak egyes ügyek, amiket nem tudnak pikpakk lezárni, hanem annyi fordulóban örvendeztetik a helyieket infókkal, hogy végül belefárad az ember a nyomon követésbe. Ilyen folytatásos teleregénynek látszik most a Pannon-Víz esete is, aminek államosítási története tovább gyűrűződik. Az kiinduló kérdéssel mi is foglalkoztunk a napokban.

Győr polgármestere aztán rádióinterjúban arról beszélt, hogy igazából ez nem az ő felelősségük, és csak púp a hátukon, hiszen bevétele ebből nem származik a városnak, de szerinte a Pannon-Víz túl olcsón adja a vizet, ami nem lesz fenntartható. Ám hárított, mert szerinte ez is – ahogy az Ipari Park kérdése is – a főispánék feladata, hiszen építési ügyekben már ők döntenek - számolt be róla az ugytudjuk.hu.

Balla Jenő, független önkormányzati képviselő azonban ezt másképp gondolja. Hiszen ő nem érti, hogy egy nyereséges céget miért kellene átadni az államnak. Igaz ez a távhőre is, minek átadásáról szintén van szó, bár a hatékony fejlődést mostanában nem látja. Ennek ellenére petíciót indít az ügyben, és arra kéri a győrieket, hogy írják alá. Ahogy ő fogalmazott: Győriként inkább elfogadom azt, hogy jövőre nem lesz annyi koncert, mint azt, hogy egy 150 éves múltra tekintő céget daráljanak be - számolt be a kezdeményezésről az ugytudjuk.hu.