2022.09.30., péntek - Jeromos
Győr: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Régen még a tehetségeket keresték… Ma már nem ez a fontos

frisshirek.hu, 2022. augusztus 31. - 10:22
Régen még a tehetségeket keresték… Ma már nem ez a fontos
Új formációra készül a Fiesta énekesnője!

Kocsis Renátát szinte mindenki ismeri a megyeszékhelyen. Törzsgyökeres győriként, heti többször jár Budapestre azért, hogy az álmait élje. Kilenc évvel ezelőtt épp a szülinapján nem is akármilyen ajándékot kapott az élettől: az országosan híres Fiesta zenekar énekesnője lett. Előtte csak hobbiként foglalkozott az énekléssel. Bár sokat remélve, nagyokat álmodva énekelgetett különböző karaoke bárokban, versenyeken, de aztán megváltozott az élete…

Renivel beszélgettünk múltról, jelenről és a jövő terveiről.

Most buli időszak van, így többnyire a Fiesta formációval járjuk az országot minden hétvégén. Kilenc éve az életem része, de ezen kívül, amit imádok, azok a bulik, ahova teljes zenekarral megyünk. Ilyenkor másfél-két órás koncerteket játszunk, nagy színpadokon. Annak az érzésnek párja nincs. Jövőre egy kicsit változtatunk a koncepción, több nagy bulit szeretnénk, és most úgy veszem észre, hogy van is rá igény. Ez a felállás annyiban lesz másabb, hogy Reina néven fog futni, nem Fiesta lesz, viszont a régi dalokból is fog bőven kapni mindenki, maximum kicsit más köntösben.

Szimpla szóló karriernek az igazság az, hogy semmi értelme. De mit is jelent az? Ha azt jelenti, hogy - a színpadon Reina és a zenekara - akkor az oké! De ha azt, hogy Reina lenyom pár bulit alapzenére, azt már nem szeretném, az nem én vagyok. Olyan csodálatos emberekkel dolgozunk együtt, akik egytől egyig akkora tehetségek, hogy lila ködbe raknak engem is és a közönségünket is minden egyes alkalommal. Őket szeretném magam mellett tudni, egy csapatként létezni, hiszen akkor jön ki belőlem is az igazi Renike, amikor jól érzem magam a színpadon!

Sokan emlékezhetnek rá, hogy Reninek nagyon komoly tévés szereplései is voltak. A Sztárban Sztár műsorban szerepelt, két évadban is. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan élte meg, milyen érzések kavarognak benne ezzel kapcsolatban:

Ez a tévés dolog nagyon érdekes… Amikor először indultam a versenyen, nagyon izgultam, de tudtam, hogy ki fogom magamból hozni a maximumot, mert ezt mindig 100 százalékosan csinálom. Jól is éreztem magam, a versenytársak is iszonyú aranyosak voltak, a stáb is extrán jó fej emberekből állt. Aztán kiestem. Nem értettem, miért nem kaphattam még egy kört legalább… és jött a második! Na, ott már nem éreztem jól magam. Azt már tudtam, hogy a stáb jó fej, és hogy a sorstársak is, de azt is tudtam, hogy ha 300 százalékot rakok bele is kevés leszek! Vagy talán túl sok? A valódi okot sosem fogom megtudni, miért estem ki megint ugyanott, de elképzelésem az van! Amit valahol megértek, valahol viszont a körülmények miatt soha nem fogok tudni elfogadni! Nyilván kell esélyt adni az új generációnak, amiben én már nem vagyok benne, viszont én úgy érzem, nem mindig a tehetségnek adnak esélyt. Sőt... Az biztos, hogy nekem mindenképp ad egy megnyugvást, ha nem az emberek céltáblája vagyok, hanem az a lány, aki valaha énekelt egy hatalmasat, és nagyon szeretik. De azért nagyon boldog lennék, ha egyszer elkelne pár ezer jegy egy Reina koncertre! – mondta nevetve.

És vajon, hogy látja a mostani új generációt? Mit tanácsolna nekik? Egyértelműen átalakult ez a szakma is az elmúlt évtizedekhez képest, és nem biztos, hogy a jó irányba…

Régen még a tehetségeket kapták fel, manapság azt, aki több érdekes dolgot csinál különböző platformokon. Sokszor elég manapság egy olyan videót készíteni, amin a gumicukrot eszed kihangosítva, aztán három hónap múlva akar műsorvezető is válhat belőled… Hát ez szerintem szörnyű!

De talán Reni megfogalmazta az örök igazságot is, ami nemcsak az ő hivatására értendő, hanem az élet bármely területén megfogadható jó tanács: Az, aki a tehetségével akar elérni valamit, ne adja fel, csinálja! DE lelkileg nagyon topon kell lennie ahhoz, ha kudarc éri, fel tudja dolgozni. Mert itt már rég nem arról szól minden, mint amiről kellene! – zárta sorait.

Ugyan húzós időszak vár rá, de amennyiben a megyében koncertet ad, akár a Fiestával, akár az új formációval, friss hírként biztosan beszámolunk róla! És természetesen sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. Azt kívánjuk, hogy azt az óriási hangot és szívet, ami benne van, minél több embernek odaadhassa!