2024.02.26., hétfő - Edina
Győr: 14o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Zökkenőmentes iskolakezdésre készülnek Sopronban

frisshirek.hu | 2022. augusztus 23. - 08:12
Zökkenőmentes iskolakezdésre készülnek Sopronban
Ingyenes füzetcsomag jár Sopronban!

Bár sokan rettegve várják az iskolakezdést – szülők, tanárok egyaránt, Sopronban igyekeztek enyhíteni a terheket - derül ki a Kisalföld oldaláról.

A bizonytalanság teljes egészében belopózott a mindennapokba, ha a sulis időszakra gondolunk. Az elmúlt pár évben a kovid, és a tanárhiány együttesen nehezítette meg a családok életét, most jött még egy lapáttal a bizonytalan rezsihelyzet is. Ezt az emberek, de a közintézmények sem tudnak még ténylegesen a helyükön kezelni az első számlák megérkezéséig…

Sopron önkormányzata azonban úgy döntött, az első és másodikas kisdiákok részére ingyenes füzetcsomagot biztosít. Jellemzőn az elsősök felszerelése kerül magasan a legtöbbe, így tényleg egy kézzel fogható segítség lehet ez a számukra.

Zavartalan iskolakezdésre és az iskola zavartalan működtetésre vagyunk felkészülve" - mondta el Marek János tankerületi igazgató. 

Megye szinten is sok helyen kapnak iskolakezdési támogatást kézzel fogható dolgok formájában - úgy mint Sopronban a füzet csomag, de van ahol a szülőkre bízzák mire van még szükség, és pár ezer forint gyors segélyt biztosítanak. A kis falvakban jellemzően hét ezer forint körüli összeget juttatnak gyerekenként a családokhoz, de központibb, nagyobb városokban ez az összeg lehet magasabb is.