2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Győr: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

A horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban

frisshirek.hu, 2022. augusztus 21. - 08:00
A horvát elnökkel vacsorázott Orbán Viktor pénteken Horvátországban
Egy horvát lap olvasója küldte be a fotókat, amelyen Orbán Viktor a horvát államfővel borozik egy étteremben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Újra Horvátországban fotózták le Orbán Viktort. A horvát 24sata cikke szerint a miniszterelnök Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigeten, Hvar városától nem mesze. A lap olvasója készítette a  fotókat  készített a két vezető politikusról, az öltözékük alapján nem tűnik hivatalos tárgyalásnak a találkozó.

A Telex megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét Orbán Viktor utazásának a céljáról, mikor indul és mikor várható haza. A lap munkatársai arra is kíváncsiak volrtak miről szólt a négyszemközti egyeztetés a horvát államfővel. Választ még nem kaptak.

A hivatalos beszámolók szerint idén egyetlen állami rendezvényen sem vett részt a miniszterelnök, így elképzelhető, hogy jelenleg is Horvátországban tartózkodik. Orbán nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisét is kihagyta. Az MTI beszámolója szerint a kormányfő felesége, Lévai Anikó részt vett a misén a Szent István Bazilikában. A Telex erre vonatkozó korábbi kérdéseire Havasi Bertalan nem reagált.

„Ha esik, ha fúj, szenvedélyünk Magyarország!” Ezzel a szöveggel köszöntötte az országot Orbán Viktor augusztus 20-án. A nemzeti színekkel megvilágított Parlamentről este fél tíz előtt nem sokkal osztott meg egy képet. Augusztus 7 óta ez az első posztja, akkor Dallasból a CPAC 2022 renezvényéről jelentkezett be, ahol beszédet mondott. A konferencia után szabadságra ment, a feleségével Horvátországba utazott, ahonnan a közösségi médiában több híradás is érkezett.