2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Győr: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Mondjuk ki: gyakorlatilag bejutott a csoportkörbe a Ferencváros!

frisshirek.hu, 2022. augusztus 18. - 20:50
Mondjuk ki: gyakorlatilag bejutott a csoportkörbe a Ferencváros!
A Ferencváros csütörtökön kényelmesen focizva verte 4-0-ra az ír Shamrock Roverst az Európa Liga play-offjában.

A 24. hu azt írta, a Fradi terve egyértelműen az lehetett, hogy minél előbb megszerezze a vezetést, majd szép kényelmesen lehozza az első játékrészt. Ebből alakult ki egy meglehetősen álmos, lassú, kevés helyzetet hozó félidő. Egy-egy fellángoláson kívül nem sok említésre méltó eseményt láttunk a pályán, két ilyen villanásból viszont Mmaee két kapufát lőtt, a Fradi pedig két gólt.

Térfélcsere után azonnal ajándékba kapott egy gólt a Fradi, mivel Tokmac közeli lövését ugyan kivédte Mannus, de a kipattanót Gannon érthetetlen módon egyszerűen odapasszolta Traoréhoz, aki pedig köszönte szépen, a kapuba passzolt. Ryan Mmaee-nak volt több komoly lehetősége, de vagy nem találta el a kaput, vagy Mannus védett. A hajrára így is maradt egy gól, két csere hozta össze: Mercier ívelt egy szögletet a tizenhatos túlsó csücskére, Civic pedig kapásból lőtte ki a hosszú alsót.

A Ferencváros ezzel félgőzzel is simán letarolta ellenfelét és tulajdonképpen elintézte, hogy az Európa Liga csoportkörébe jusson.

Fotó: A ferencvárosi gól szerzőjét, Carlos Auzquit (szemben, k) köszönti Tokmac Nguen (háttal) a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros és az ír Shamrock Rovers mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 18-án. MTI/Illyés Tibor