2022.12.05., hétfő - Vilma
Győr: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Békéscsaba- Magyarok Kenyere- 15 millió búzaszem program továbbra is segíti a rászorulókat

, 2022. augusztus 01. - 19:15
Békéscsaba-  Magyarok Kenyere- 15 millió búzaszem program továbbra is segíti a rászorulókat
A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarok lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók magyar gyermekeket segítő szervezeteknek, határainkon innen és túl, közel százezer határon inneni és túli magyar gyermek és család mindennapi kenyeréhez járulva ezzel hozzá. A segítő programsorozat már 12 éve működik.
Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának elnöke Herczeg Tamástól idézte a legutóbbi búzaadománya átadásakor:
Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, közösségi önkormányzataik létrehozását, a szülőföldön való boldogulásukat, valamint előmozdítja együttműködésüket egymással és Magyarországgal.” A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program, szellemiségében és nemzetösszetartó erejében szilárdan képviseli az alaptörvényben megfogalmazottakat.”
Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere is csatlakozott a 15 millió búzaszem programhoz, és hangsúlyozta, hogy Békés megye, s ezen belül Kondoros az első évektől kezdve prioritásként kezelte ezt a kezdeményezést.
Az Ifjú Gazdák Békés Megyei Gazdakörének elnöke is támogatja a Magyarok Kenyerét. 
Vincze Dávid Edgár az adományozás során saját földjén megtermelt búzáját ajánlotta fel. Kiemelte, hogy a fiatalok úgy léphetnek előre, ha megőrzik a hagyományokat és az összefogásra törekszenek. Ínséges időkben mutatkozik meg az összefogás igazi ereje. Arra ösztönöz minden fiatal gazdálkodót a megyében, hogy támogassa ezt a példaértékű kezdeményezést.
Beszédes Nimród Attiláné, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa családja nevében adta át búzaadományát.
Mint azt elmondta, örömmel adakoznak, mert egy szem búza is elbillentheti a mérleg nyelvét, sok búzaszem megmentheti ezrek életét! Ez az összefogás és szolidaritás, amely már 11. évében jár, méltán sikeres, a közös magyar jövő építésének egyik záloga lett a Kárpát-medencében.
Fotó: pexels.com