Emelkedett áron dolgoznak a pálinkafőzdék
Az utóbbi évek legdivatosabb alkoholjává nőtte ki magát a pálinka, amelyet egyre kevesebben emelnek le a boltok polcairól. Az igazi ínyenc fogyasztók többre értékelik a helyi pálinkafőzdékben készült igazi magyaros italt.
A megye két pálinkafőzdéjében is arról számoltak be, hogy az idei termésre nincs panasz, így pálinka is lesz bőven. Ám az árakon nekik is emelni kell, hiszen a főzde fűtését fával oldják meg, az energiaárak is emelkedtek, így
ami tavaly 1200 - 1300 forint volt, ennyiért már nem megy.
Jelenleg meggy, sárgabarack, és a cseresznye amiből a legtöbb áérkezik a kifőzdékbe, és mivel igazán ízletes az idei gyümölcs termény, így jó fajta pálinkákat várnak. Főleg a baracknak örültek a gazdák, mert az hiánycikk volt az elmúlt években.
Mindkét főzőmester hozzátette, jól mutatja a pálinka népszerűségét, hogy
egyre több fiatal érdeklődik a főzés után.
Via: kisalfold.hu